Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

63 / 100

Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kışın gelmesine az bir zaman kaldı. Kış aylarında evlerde en çok kullanılan cihazların başında gelen kombiler, yavaş yavaş bu aylara hazırlanıyor. Kombinizi kışa hazırlamanın en kolay yolu bakımını yapmaktır. Kombi bakımı için en doğru yol her zaman yetkili servisten destek almak olacaktır. Ancak yetkili servisi çağırmadan önce evde kendi kendinize yapabileceğiniz bazı uygulamalar da bulunmaktadır. Bu yazımızda size kombi bakımı işçin evinizde yapabileceğiniz işlemler hakkında bilgi vereceğiz.

Kombi genel olarak incelenecek olursa, evde ısı kaynağı olarak kullanılan bu cihazın eşanjör, pompa, vana, yanma odası gibi temel parçalardan oluştuğunu söylenebilir. Evlerde genel olarak mutfakta ya da banyoda kullanılan kombiler hem radyatörler sayesinde evin ısınmasına hem de sıcak su kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Derecesinin ayarlanmasının ardından sıcak suyu peteklerde dolaştıran kombi sistemi evin kısa sürede ısınmasını, musluğun açılmasını algılamasıyla birlikte istenilen ayarda suyun ısınmasını sağlamaktadır.

Kombi Bakım Yapılır?

bakırköy kombi bakımı
bakırköy kombi bakımı

Özellikle büyük şehirlerde çok fazla kullanılan kombilerin düzenli olarak bakımdan geçmesi gerekir. Bakımı yapılan kombinin ömrü uzar ve uzun yıllar sorunsuz kullanım avantajına sahip olursunuz. Kombi bakımı için sizde bazı uygulamaları kolaylıkla yapabilirsiniz. Yetkili servisin uyguladığı işlemlerden çok daha kolay olan bu uygulamalar sayesinde kombinizi az da olsa kışa hazırlamış olursunuz. Kombi bakımı konusunda yapabilecekleriniz şu şekilde sıralanabilir;

  1. Kombi bakımı için ilk olarak cihazın üzerinde bulunan basınç seviyesinin göstergesini kontrol etmeniz gerekir. Basınç seviyesi her cihazda farklılık gösterir. Bu göstergede kombide ne kadar su olması gerektiği gösterilir. Kombinin suyunun göstergede yer alan kırmızı renkli alanı geçmeyecek şekilde dolu olması gerekir. Su basıncı düşün olan bir kombi ateşleme sorunu çıkarmaya başlayacaktır. Göstergeyi kontrol ettikten sonra yeteri kadar su doldurarak bakıma başlayabilirsiniz. Bu işlem için kombinin altında bulunan küçük su vanasını açmanız gerekmektedir. Vanayı kontrollü olarak açarak kırmızı seviyeyi geçirmemeye çalışmalısınız. Tam tersi kombinizde yüksek su basıncı gözüküyorsa bu sefer basıncın düşmesi için su boşaltmanız gerekir.

Kombi Bakımı

  1. Radyatörlerin istenilen şekilde ısı vermesi için sorunsuz şekilde çalışması gerekir. Radyatörlerde yaşanan en büyük sıkıntı hava almış olmasıdır. Hava almış bir radyatör asla yeteri kadar ısı veremez. Radyatörün hava alıp almadığını elinizle anlayabilirsiniz. Hava almış bir radyatörün genelde yarısı sıcakken yarısı ılık ya da soğuk olacaktır. Radyatörlerin havasını boşaltmak için yapmanız gereken çok basittir. Aldığınız kombinin yanında size küçük bir anahtar da verilecektir. Bu anahtar, radyatörlerin yanındaki vana içindir. Anahtarı kullanarak gevşettiğiniz vanadan radyatörde biriken havayı boşaltabilirsiniz. Bu işlem sırasında hava ile birlikte dışarıya çıkacak suyun toplanması için küçük bir kaptan faydalanabilirsiniz. Kabı vananın hemen altına tutarsanız su içine birikecektir. Eğer anahtara sahip değilseniz ya da kayıp ettiyseniz düz uçlu bir tornavida ile de aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi evinizdeki tüm radyatörler için tek tek yapmanız gerekecektir.
  2. Radyatörlerden hava alma işleminin sonucunda hala istediğiniz sıcaklığı elde edemiyor iseniz o zaman yapmanız gereken ana vanadan suyu boşaltmak olacaktır. Bu vana genelde banyoda bulunur. Vanayı açtığınız anda radyatörlerdeki tüm suyu boşaltmış olursunuz. Vana suyu boşaltırken bir yandan da kombiye su aldırmanız gerekir. Ana vanayı temiz su akana kadar açık bırakmalısınız. Bu işlemin tamamlanmasından sonra radyatörlerin havasını kolaylıkla alabilirsiniz.

Kombi Onarımı Nasıl Yapılır?

Tüm bu adımlar kombinizin bakımı için evde yapabileceğiniz küçük ancak etkili uygulamalardır. Bu uygulamalar, kombinin daha verimli çalışması ve radyatörlerin doğru şekilde ısı vermesini sağlar. Bunun dışında daha detaylı bakım için mutlaka yetkili servisten destek almanız gerekmektedir. Kışa hazırlık amacıyla kendinizin yapabileceği bu uygulamaların ardından her yıl düzenli olarak yetkili servise yaptıracağınız bakım sayesinde sağlam ve dayanıklı bir kombiye kavuşursunuz. Bakımı yapılmış bir kombi kış boyu arıza vermeyeceğinden bu ayları huzurla geçirebilirsiniz.

Kombinin içi çok karışık bir sisteme sahiptir. Gözle görüldüğünün aksine oldukça karışık ve hassas parçalardan oluşan bu sisteme kendi kendinize asla müdahalede bulunmamalısınız. Kombinin iç aksam kontrolü mutlaka yetkili kişilerce yapılmalıdır. Yapacağınız en ufak bir hata, kombinizin tamamen bozulmasına neden olacaktır. Bu da sizin cebinizden fazladan para çıkması anlamına gelir.

Zeytinburnu kombi servisi , fatih kombi servisi , 7/24 kombi servisi , Teknik kombi servisi 

Bir yanıt yazın